Met nog minder dan een week te gaan tot de Spelen in Sotsji werken de Nederlanders in Sotsji toe naar de eerste wedstrijden. “Het is geen recordijs’.

De Nederlandse schaatsploeg is inmiddels goed en wel geïnstalleerd in het Olympische dorp. De schaatsers hebben de eerste trainingen op het ijs al achter de rug. De schaatsers zijn te spreken over de faciliteiten in het dorp en hebben zelfs een eigen fiets om zich door het drop te verplaatsen.

De schaatsers zijn ook te spreken over het ijs, al lijkt het niet meteen recordijs. Kramer geeft tegenover de Telegraaf aan dat het wel sneller is dan vorig jaar. “Het ijs lijkt beter dan tijdens het WK vorig jaar, maar heel snel is het niet. De Russen bepalen wat voor ijs het wordt en die zin niet gebaat bij megasnel ijs. De Russen zijn echt vermogende schaatsers en hebben omstandigheden nodig die daar bij passen.”

Kramer, Bergsma en Blokhuijsen komen aanstaande zaterdag in actie op de vijf kilometer. De vijf kilometer is de eerste afstand voor de mannen.