Naast de World Cup in Inzell en het wereldkampioenschap voor junioren rijden de beste Europese jongeren hun officieuze Europese kampioenschap in Thialf. Daar wordt gestreden bij de Vikingrace.

Bij de heren junioren B2 leidt Marcel Bosker, voor Tom Kant en de Fin Tuomas Rahnasto. De Italiaan Francesco Tescari wist de 500 meter te winnen, de 3000 meter was een prooi voor Bosker. Bij de B1 junioren leidt Chris Huizinga. Na een slechte 500 meter maakte hij veel goed door de 3000 meter te winnen. Niek Deelstra, de winnaar op de 500 meter staat tweede, Niels Delen staat derde.

Bij de dames B2 junioren gaat Dione Voskamp aan de leiding. De Zuid-Hollandse won de 500 meter en wist een nipte voorsprong op Femke Markus te houden na de 1500 meter. Markus won de afstand in 2.04,77. Derde in het klassement staat Loes Adegeest. De Friese Demi van Benthem wist beide afstanden te winnen bij de junioren B1. Zij leidt in het klassement voor Lina Miedema en Freya Reitsma.

Tjerk de Boer is bij de junioren C2 oppermachtig. Hij won zowel de 500 als de 1000 meter en laat daarmee Daan Baks en Allan Dahl Johansson achter zich. Bij de C1 heren staat Jesse Stam bovenaan. De Noor Isak Høyby staat tweede, de Pool Damian Zurek derde.

Bij de junioren C2 dames leidt Helga Drost, zij won de 500 meter en moest op de 1000 meter haar meerdere erkennen in Arianna Pruisscher. Tussen deze dames in staat Vera Mallens, die vierde en tweede werd vandaag. Opvallend is de nummer een bij de dames C1 junioren Femke Beuling. Zij wist sneller te rijden dan de dames junioren C2. Haar grote concurrente Rachelle van der Griek kwam ten val op de 1000 meter en is daarmee een goede klassering kwijt. De Poolse Karolina Bosiek staat tweede, voor haar land- en naamgenote Karolina Gasecka.

Bij de pupillen B leiden de Duitse Laura Martin en de Nederlander Sebas Diniz. Bij de pupillen A staat de Pool Piotr Nalecki bovenaan. Maud Lugters is de beste over twee afstanden bij de meisjes.

Uitslagen vanaf jun C2 Uitslagen t/m jun C1