Nederland gaat goed voorbereid naar het EK in Hongarije en lijkt er klaar voor. Toch zal het zeer lastig zijn de fantastische prestaties van vorig jaar te evenaren of te verbeteren.
 
Een groot succes, het baantoernooi voor Nederland vorig jaar in eigen land. Met maar liefst vier gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles kende Nederland zijn beste baantoernooi ooit. (Junioren A en senioren)
Of deze fantastische prestaties verbeterd kunnen worden lijkt zeer de vraag. Vorig jaar nam Ronald Mulder twee gouden medailles voor zijn rekening. Mulder staat echter niet aan de start in Hongarije. Zijn tweelingbroer Michel Mulder wel en is in topvorm. Toch zal twee gouden medailles behalen voor Mulder een zware taak worden. Manon Kamminga, de kopvrouw van Nederland, behaalde vorig jaar goud op de duizend meter. Kamminga kende echter de nodige problemen in de aanloop naar het EK en hoe haar vorm is zal moeten blijken. Ruurd Dijkstra nam de laatste gouden medaille voor zijn rekening. Dijkstra won als A-junior de punten/afvalkoers. Dijkstra is echter geen junior meer.
 
Toch lijkt een evenaring van de prestaties van vorig jaar zeker niet onmogelijk. Nederland heeft in alle categorieën een goede bezetting en zal overal kunnen meestrijden voor de prijzen.
 
Meer EK Nieuws