Ok, het lukte niet op de baan, Nederland kwam gewoonweg te kort. Maar op de weg maakte de Nederlandse ploeg alles goed en boog het WK om tot het succesvolste toernooi ooit.
 
Met tweemaal goud, tweemaal zilver en viermaal brons zal het WK van 2012 de geschiedenis boeken ingaan voor Nederland. Los van Erik Hulzebosch in 1992 was er nooit een gouden WK medaille gewonnen. Nu in Italië ineens twee. Een fantastische prestate. Wat opvalt is vooral ook het aantal rijders dat een medaille behaald. Michel Mulder behaalde individueel twee medailles en dat deed Manon Kamminga ook. Gary Hekman en Lars Scheenstra reden beiden op een afstand naar brons. Daarnaast wonnen de ploegen van de junioren jongens en senioren dames een medaille op de aflossing.
Alle medailles, behalve de bronzen medaille van Michel Mulder op de 200 meter, werden gewonnen in de regen of op een nat wegdek. Nederland is blijkbaar fantastisch goed in de regen en heeft daar optimaal van geprofiteerd. Andere landen zoals de Aziaten en vooral ook de Colombianen waren hier beduidend minder goed in. In die landen wordt nooit gereden in de regen, in tegenstelling tot Nederland en andere Europese landen waar een wedstrijd bijna nooit wordt afgelast vanwege de regen.
Het skeelerseizoen zit er nu op. Veel van de Nederlandse rijders zullen deze week al weer op het ijs staan.