Nederland en Zuid-Korea zullen het morgen tegen elkaar opnemen in de finale van de ploegenachtervolging. Beide teams wonnen hun halve finale met veel overmacht.

Nederland begon voortvarend aan hun rit en reed lange tijd op en rond het wereldrecord. De Polen leken op voorhand lastige tegenstanders te zijn, maar daar bleek in praktijk helemaal niets van. Nederland keek binnen de kortste keren de Polen in de rug. De Polen reden duidelijk met de handrem er op, omdat waarschijnlijk gedacht werd dat de Nederlanders onklopbaar zouden zijn. Spannend werd het dus nooit.

De rit tussen de Zuid-Koreanen en Canada was spannend. Canada begon snel en had binnen de kortste keren meer dan een seconde voorsprong op Zuid-Korea. De Zuid-Koreanen deelden hun race echter goed in en kwamen halverwege de wedstrijd alweer langszij. Zuid-Korea reed uiteindelijk een tijd van 3.42,32 en won toch nog met behoorlijk groot verschil. Canada verloor in de laatste ronden veel terrein en zal morgen mogen strijden voor het brons.

Finale:
Zuid-Korea – Nederland

Verliezersfinale:
Canada – Polen