Aanstaande zaterdag gaat de marathoncompetitie weer van start in Amsterdam. Ten opzichte van vorig jaar, is er zeker op kunstijs, nagenoeg niets veranderd.
 
Zaterdag om 19:00 gaat het marathonseizoen 2012-2013 van start. De dames bijten dan het spits af. Om 20:00 start de Top Divise en om 21:45 de Eerste Divisie. Voor de rijders zijn er geen grote veranderingen opgetreden in het reglement ten opzichte van vorig jaar.
 
Er is dus ook niet veranderd in de puntentelling. Onderweg zijn de tussensprints, bij de heren negen en de dames zes, nog steeds erg belangrijk voor het klassement en kan er tijdens de massasprint niet een erg groot verschil worden gemaakt. De winnaar van de Cup zal dus allround moeten zijn en kan niet voldoen met het rijden van alleen goede uitslagen.
 
Op natuurijs is de grootste verandering dat er in Nederland zal worden gereden in het KNSB Natuurijs klassement. De sectie Marathon bepaalt ieder jaar welke marathons hier toe behoren. Deze wedstrijden hebben een beschermde status en staan boven alle andere wedstrijden.
 
Voor alle wijziginningen KNSB.nl