Hoewel er Nederlandse kampioenschappen zijn dit weekend is een groot deel van de Nationale skeelerselectie gisteren vertrokken naar Italië. De ploeg traint in Italië onder leiding van coach Desly Hill samen met Liga op de mogelijke WK locatie. De nationale ploeg, met o.a. Crispijn Ariëns, Ruurd Dijkstra en Manon Kamminga is voor een pittig trainingskamp neergestreken in Italië. De ploeg is ter plaatse om hard te trainen, maar ook om een beeld te krijgen van de mogelijke WK-locatie. De locatie voor het WK is nog allerminst zeker, maar coach Hill neemt het zeker voor het onzekere en nam haar pupillen mee om alvast een kijkje te nemen bij de baan. In Italië combineert Hill haar werkzaamheden met de ploeg van Liga, waar de Australische dit jaar ook werkzaam is.
 
Een deel van de selectie zal volgende week vrijdag terugkeren uit Italië om deel te nemen aan de Nederlandse kampioenschappen marathon. Een ander deel van de selectie verkiest echter de Europa Cup in het Oostenrijkse Worgl boven het NK in Staphorst. O.a. Ruurd Dijkstra zal het NK marathon aan zich voor bij laten gaan.
 
De invloed van skeelercoach Hill op de trainingen van Liga zijn direct merkbaar. Zo stond een deel van de damesploeg vorige week voor het eerst in hun leven op de houten indoorbaan in Heerenveen. “ Een erg leuke ervaring”, liet een deel van de Liga-ploeg weten op Twitter.