Michel Mulder heeft na gisteren vandaag ook de vijfhonderd meter gewonnen. Mulder noteerde een tijd van 35,12 en was daarmee sneller dan de Australiër Greig. Mulder doet uiteraard goede zaken voor het klassement.

In de laatste rit op de vijfhonderd meter kende Shani Davis een zeer ongekukkig moment. Mulder kruiste over de Amerikaan heen en dat koste hem veel kostbare tijd, omdat de duizend meter specialist even moest inhouden. Mulder trok zich daar niets van aan en won net als gisteren, al was hij wel behoorlijk langzamer dan zijn winnende tijd op de eerste omloop. Davis noteerde na de lastige wissel een tijd van 35,82 en staat nu zesde in het klassement.

De Australiër Daniel Greig noteerde in de voorlaatste rit een sterke tijd van 35,17 en klom naar de tweede plaats in het klassement. Greig moet op de duizend meter 1,27 goedmaken op Mulder en dat lijkt een onmogelijke opgave. William Duttun staat derde. Zijn achterstand op Mulder bedraagt 2,2 seconden. De enige overgebleven ‘concurrent’ voor Mulder is dus de Australiër.

Ronald Mulder en Kjeld Nuis wisten op de vijfhonderd meter niet te imponeren. Ronald Mulder kende een rommelige race en noteerde een tijd van 35,43. Kjeld Nuis reed naar een tijd van 35,53 en was daarmee wel aanzienlijke sneller dan gister en doet goede zaken in het klassement. Zowel Mulder als Nuis kunnen middels een goede duizend meter nog naar het podium kijken.

Uitslag