Michel Mulder heeft de eerste vijfhonderd meter gewonnen tijdens het WK Sprint. De Nederlander was de enige schaatser onder de 35 seconden. Ronald Mulder en Kjeld Nuis lijken nu al uitgeschakeld voor een goed klassement.

In een tijd van 34,83 noteerde Mulder een sterke tijd in de eerste omloop van dit WK. Mulder liet daarmee de verrassende Greig en Nenzi achter zich. De Australiƫr Greig noteerde een tijd van 35,19. Mirko Giacomo Nenzi werd derde in een tijd van 35,27. Nenzi lijkt na de vijfhonderd meter voor Mulder de grootste concurrent in het klassement. O.a Keiichiro Nagashima (35,43) en Shani Davis (35,58) kijken al tegen een behoorlijke achterstand aan.

Ronald Mulder klokte een tegenvallende tijd van 35,68. In de laatste bocht ging het ‘bijna’ mis voor Mulder na een flinke misser. Mulder bleef overeind, maar met zijn eindtijd speelt hij waarschijnlijk geen rol in het klassement. Mulder werd dertiende.

Kjeld Nuis kwam als eerste Nederlander in actie. Nuis kwam in actie na wat oponthoud en dat leek hem parten te spelen. Nuis Klokte een tijd van 35,90 en een goed klassement likt nu al onmogelijk. Nuis werd achtiende.

Uitslag