Michel Mulder heeft zich als snelste rijder geplaatst voor de finale van de 300 meter. Mulder liet in de series de Fransman Lepivert achter zich en mag vanavond als laatste starten. Bij de senioren dames staan Bianca Roosenboom en Manon Kamminga in de finale. Roosenboom kwalificeerde zich als zesde, Kamminga werd zevende. Erika Zanettit realiseerde de snelste tijd.
Bij de junioren A jongens kwalificeerde de lange Lars Scheenstra zich als derde. Scheenstra hoefde alleen de Fransman De Souza en de Belg Voste voor zich te laten. Luc Ter Haar werd negende in de kwalificatie. In de categorie junioren A dames plaatsten alle Nederlanders zich voor de finale, al lijkt het podium nog wel ver weg. Groot, Buurman en Boer werden respectievelijk negende, tiende en twaalfde.
Ook in de categorie junioren B jongens wisten alle Nederlandse deelnemers zich bij de beste 12 rijders te voegen. De gebroeders Schipper en Kwant verdedigen vanavond de Nederlandse eer. Bij de junioren B dames geen Nederlandse rijdsters in de finale. Bij de kadetten jongens wist Van Lingen zich als enige Nederlander te plaatsen voor de finale. Bij de dames wist Hokse de finale te bereiken.
 
Om 21:00 starten de finales