Ronald Mulder komt dit seizoen niet in actie op het NK Baan. Ook de rest van de nationale en internationale skeelertoernooien laat de regerend Europees kampioen op de driehonderd en vijfhonderd meter aan zich voorbij gaan. Mulder geeft op zijn website uitleg over zijn genomen beslissing om geen skeelerwedstrijden te rijden dit seizoen. “Het Europees Kampioenschap heb ik afgelopen jaren nog wel gereden. Dit jaar zal hij plaatsvinden in Hongarije (Szeged). Aanvankelijk zou dat in Spanje zijn maar deze gaf de organisatie terug aan de Europese bond. In Hongarije staan alleen de piste-onderdelen op het programma en wordt de ‘weg‘ weggelaten. Het is een 166m baantje met krappe bochten en daardoor niet gemaakt voor inline-skaters die het van hun kracht moeten hebben zoals ik. Hierdoor zal ik mijn twee titels die ik vorig jaar haalde op de 300 meter en 500 meter niet verdedigen.
 
Het Wereldkampioenschap is wederom laat in het zomerseizoen. In deze periode wil ik juist nog een laatste keer gas geven in trainingen om straks in de winter te knallen. Eigenlijk komt het wel goed uit. Het is de enige kans om te kijken of ik van skeeleren in de zomer beter of slechter wordt in de winter. Volgend jaar is al de winter van Sochi en dan ga je niet zulke grote veranderingen doorvoeren in je schema. Ik ben benieuwd