Michel Mulder heeft de eerste medaille voor de Nederlandse ploeg binnengehaald op het EK In Hongarije. Mulder werd derde op de 300 meter.
 
Als eerste kwalificeerde Michel Mulder zich voor de finale van de 300 meter. Een mooie uitgangspositie. In de finale moest hij echter toch twee man voor laten gaan. De verschillen in de finale waren bijzonder klein. De Fransman Pelloquin won de afstand in een tijd van 25,6084.  Andrea Angeletti werd tweede in 25,6227 en Mulder derde in 25,7645. Ook de nummers vier en vijf reden in de 25,7. Mark Horsten werd achtste in 26,0434.
 
Bij de dames won de Italiaanse Zanetti de afstand in een tijd van 27,38. De sterke sprintster werd al voor het derde achtereenvolgende jaar kampioene op deze afstand. Laethisia Schimek werd tweede, haar Duitse landgenote Jana Gegner derde. Bianca Roosenboom werd vijfde in een tijd van 28,43.
 
De snelste tijd in de finale kwam overigens niet op naam van de winnaar bij de mannen Pelloquin. Zijn landgenoot De Souza reed bij de junioren A naar een tijd van 25,5849. Luc ter Haar werd hier negende, Lars Scheenstra tiende. Bij de junioren A dames werd Mandy Groot vijfde. Lisanne Buurman en Annemarie Boer finishten respectievelijk als achtste en elfde. | Uitslagen