Op het snelle asfalt van het Arnhemse AIJC Thialf werd vanmiddag de eerste Mijnten-inline marathons gewonnen door Mijnten-rijder Paul Montauban en SVU’er Martijn Jager.

De gecombineerde C/juniorenwedstrijd kenmerkte zich door een serie uitvallen die door de prima omstandigheden en de buitengewoon snelle baan snel te niet werden gedaan. De enige die zich hieraan wist te onttrekken was Mijnten-rijder Paul Montauban, die na meerdere pogingen uit de greep van het peloton wist te blijven en met een voorsprong van 15 seconden solo finishte. Het was de eerste inline-wedstrijd in vier jaar voor Montauban, die eerder als B-rijder in de landelijke competitie uitkwam.

Bij de masters pakte SVU-rijder Martijn Jager de winst voor Wim Kwakkel en Johan Boef. Al in het begin van de wedstrijd scheidde een groep van 12 rijders zich af van de andere rijders, maar wegkomen uit deze groep bleek een kansloze missie, ondanks verschillende uitlooppogingen van met name Theo Selman, Adriaan van Damme en Johan Boef. Richting de finale wist debutant Jeroen Teunissen van Manen echter een behoorlijk gat te slaan, maar werd in de laatste bocht bijgehaald door het drietal dat uiteindelijk het podium opeiste.

-Uitslagen C’s/junioren

-Uitslagen Masters