Tae-Bum Mo heeft de tweede 500 meter op zijn naam geschreven. In een rechtstreeks duel won hij van Michel Mulder, die vrijdag nog wist te winnen.

Met een tijd van 34,87 reed Tae-Bum Mo dezelfde tijd als de Japanner Joji Kato. Uiteindelijk bleek Mo twee duizendste rapper te zijn dan Kato. Michel Mulder bleef ook onder de 35-secondegrens en reed 34,95.

Jesper Hospes noteerde zijn beste uitslag van het seizoen en werd vijfde in 35,04. De andere Nederlanders gingen van start in de B-groep, maar bleven ver uit de buurt van de tijden in de A-groep. Hein Otterspeer was daar de beste Nederlander in 35,65 en werd daarmee vierde. Lennart Velema werd dertiende in 36,27, Mark Tuitert achttiende in 36,57.

Met het oog op het KNSB Kwalificatie Toernooi lijkt de strijd om plaatsing te gaan tussen de gebroeders Mulder, Jan Smeekens en Jesper Hospes. Ronald en Michel Mulder wisten beide al een 500 meter te winnen dit seizoen in wereldbeker verband. Smeekens wist de Nederlandse titel op te eisen en Hospes komt steeds dichterbij.

In het wereldbekerklassement leidt Tae-Bum Mo, voor Michel Mulder en Keiichiro Nagashima.

Uitslag