Tae-Bum Mo heeft de duizend meter gewonnen tijdens de Essent ISU World Cup in Berlijn. Mo klokte een tijd van 1.09,50 en bleef daarmee Michel Mulder twee honderdsten voor.

Michel Mulder heeft in Berlijn net niet een dubbelslag kunnen slaan. Na zijn zege gisteren op de vijfhonderd meter werd hij vandaag tweede op de duizend meter. Mulder reed in de laatste rit tegen Shani Davis een prima rit, maar zag dat zijn eindtijd van 1.09,52 net niet snel genoeg was voor de overwinning. De nummer twee van de Olympische Spelen op deze afstand Mo bleek met 1.09,52 net iets sneller. Shani Davis werd derde in 109,59.

In het klassement blijft Shani Davis stevig aan de leiding. Michel Mulder stijgt door zijn tweede plaats ook naar de tweede plaats in het klassement. De Kazach Kuzin staat derde.

Sjoerd de Vries was op plaats tien naast Mulder de enige Nederlander in de A-groep. De Vries kwam tot een eindtijd van 1.10,15. Thomas Krol won vanmorgen in de B-groep. Krol was in de B-groep met een tijd van 1.09,88 Nagashima en zijn landgenoot Velema de baas.

Uitslag

 

Klassement