Vicewereldkampioen op de schaats Michel Mulder wil zich meteen aan het begin van het skeelerseizoen meten met de wereldtop en start in Geisingen. Mulder laat de eerste twee baanwedstrijden schieten.
Bijna was hij wereldkampioen, Michel Mulder. In Heerenveen op de 500 meter reed Mulder, naast de zilveren medaille, ook een zeer sterk baanrecord. Mulder behoort op de schaats tegenwoordig tot de absolute wereldtop, maar ook op de skeelers staat hij zijn mannetje. Vorig jaar tijdens de wereldkampioenschappen behaalde hij nog brons op de 500 meter.
 
Om zich meteen aan het begin van het seizoen te meten met de absolute wereldtop is Mulder vandaag vertrokken naar Geisingen. In Geisingen staan komend weekend internationale wedstrijden gepland. Mulder: “Ik heb me nog niet aangemeld, maar denk dat ik nog wel mee kan doen. Ik kies denk ik een afstand uit die ik rijd.” Mulder gaat vooral naar Geisingen om te kunnen trainen met de beste skeeleraars ter wereld zoals Bart Swings, Kallon Dobbin en Andres Munoz.
 
Mulder zal, net als Bianca Roosenboom, Manon Kamminga en Ruurd Dijkstra, de eerste twee landelijke baanwedstrijden missen. Vanavond staat namelijk de wedstrijd in Medemblik op het programma en zaterdag de tweede wedstrijd in Almere. De Skate-Off in Heerde wordt waarschijnlijk de eerste wedstrijd voor Mulder in Nederland.