Marathonschaatser Erwin Mesu rijdt volgend jaar in het pak van Selecteq. Mesu reed het afgelopen seizoen voor de ploeg van Radson-Jinstal waar hij geen contractverlenging kreeg.

Huitema toont zich dik tevreden met de nieuwe aanwinst. “Absoluut. Ik ben blij met zijn komst. Mesu is een jongen die we goed kunnen gebruiken”, zegt hij tegenover schaatsen.nl. “Ik denk dat er meer in zit dan er tot nu toe uit is gekomen. Hij heeft tot nu toe gewoon wat pech gehad, vooral vorig seizoen met die valpartij waarbij hij een grote wond in zijn bovenbeen opliep. Dat heeft hem dit hele seizoen parten gespeeld.”

Huitema heeft met het aantrekken de ploeg voor volgend jaar zo goed als rond. Roelof Koop, Ralf Zwitser, Sjoerd den Hartog, Arnt Jalvingh lijken te blijven en Ronald Kruijer keert terug naar zijn oude ploeg.

Vorige winter kwam Mesu hard ten val tijdens de driedaagse in Dronten. Mesu liep daarbij een flinke wond op in zijn bovenbeen. Hij miste daardoor bijna de hele zomer. Deze winter kon de Zeeuw echter sterk terugkomen en reed enkele top tien noteringen.

Selecteq komt volgend jaar ook met een opleidingsploeg. Jaap Ketelaar zal hier in plaatsnemen en het lijkt waarschijnlijk dat ook Taeke Piet van der werf voor deze ploeg zal uitkomen.