Halverwege de winter paniek in het marathonpeloton. Sponsoren houden op en andere geldschieters liggen niet voor het oprapen. Nu, een paar weken na het seizoen doemt er een ander probleem op, er zijn te weinig (top) marathonschaatsers.
 
De Weissensee. Dat is al jaren de plaats waar transfers in het marathonschaatsen worden beklonken. De laatste twee jaren wordt daar echter flink van af geweken. Vorig jaar vielen er al vele transfers voor de Weissensee te noteren en dit jaar is het juist angstvallig rustig. Waar enkele ploegen er in eerste instantie mee leken op te houden gaan nu bijna alle ploegen door. Omdat toch wel een groot aantal rijders heeft aangegeven te stoppen ontstaat er nu een probleem, er zijn te weinig rijders!
 
Kans voor de jeugd
 
Natuurlijk zijn er marathonschaatsers genoeg en lijkt het overschot aan ploegen en de schaarste aan marathonschaatsers een mooie kans voor de jeugd. Waarschijnlijk zullen dit jaar meer B-rijders de overstap maken naar het hoogste niveau en langebaanschaatsers eerder de kans krijgen om hun kunsten te vertonen in het marathonpeloton.
 
Schaatsers wachten In het marathonpeloton zijn er, voor zover bekend, nog maar enkele ploegen volledig rond. Grote ploegen als Van Werven, Wadro, SOS Kinderdorpen en BAM oriënteren zich nog op de markt. Transfervrije rijders lijken hier op in te spelen door rustig te wachten, er zijn immer toch voldoende ploegen.