Vanavond staat alweer de vierde wedstrijd op het programma van de KPN cup. Na Amsterdam, Utrecht en Deventer is het nu de beurt aan de Hofstad.

Bij de dames is de overwinning tot nu toe alleen nog maar naar wereldkampioenes gegaan. In Amsterdam kwam Irene Schouten als eerste over de streep. De zeges in Utrecht en Deventer gingen naar Elma de Vries. De dames hebben nog nooit echt tegen elkaar gesprint. Toen Schouten won zat De Vries niet in de kopgroep en andersom. Vorige week in Deventer kwam Schouten ten val.

Klassementsleidster Mariska Huisman wist nog geen enkele podiumplaats te behalen. Foske Tamar van der Wal staat tweede in het klassement op negentien punten van Huisman. Van der Wal stond tot nu toe elke week op het podium, maar wist nog geen enkele overwinning te behalen. Irene Schouten staat derde op 20,9 punten van Mariska. Het World Cup ticket dat na vier wedstrijden verdient kan worden kan Huisman dus nauwelijks meer ontgaan.

Bij de heren gaat Christijn Groeneveld aan de leiding. Net als Huisman wist ook hij nog geen enkele podiumplaats te behalen. In Amsterdam was het ploeggenoot Arjan Stroetinga die de wedstrijd won in een eindsprint. Een week later was het Frank Vreugdenhil die de sprint won van een kopgroep. In Deventer won Jorrit Bergsma solo met een ronde voorsprong.

Het ticket voor de massastart op de World Cup kan Groeneveld nauwelijks nog ontgaan. Met alleen nog de wedstrijd in Den Haag staat hij 17,9 punten voor op ploeggenoot Arjan Stroetinga. Op de derde plaats staat wederom een BAM rijder, Bob de Vries heeft een achterstand van 23 punten op Groeneveld.