Frank Vreugdenhil heeft de achtste etappe in de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven. Vreugdenhil bleek de snelste in de kopgroep. Mariska Huisman won bij de dames haar tweede wedstrijd van het seizoen.
 
In Assen waren alle ingrediënten aanwezig voor een mooie marathonavond. Het ijs was zwaar, de wind kwam vervelend door het opendak en er stond veel publiek langs de kant. De marathonrijders in de Top divisie maakten er dan ook een zeer attractieve wedstrijd van. Vanuit de start waren er vaak kopgroepen met een mooie voorsprong, maar ook vaak was deze voorsprong snel teniet gedaan. Tot de laatste sprintserie. In de sprintserie, waar Hadders en Ariëns de dienst uitmaakten werd het tempo hoog opgevoerd en vielen er gaten. Uiteindelijk wisten acht mannen zich hierdoor los te maken van het peloton. De groep pakte een ronde.
 
Met nog tien ronden te gaan sprintte het peloton af voor de negende plaats. Vrijwel meteen daarna koos Jan van Loon de aanval. Van Loon, uit de ploeg van Radson-Jinstal kreeg meteen een mooi gat, maar de zware omstandigheden maakten alleen rijden zeer zwaar. Gary Hekman, uit de Van Werven ploeg, besloot om het gat dicht te rijden voor zijn kopman Plender. In de sprint bleek Plender echter niet de snelste, maar de sterke Frank Vreugdenhil. Uit frustratie schopte Plender een gat in de lucht en even later werd hij daarom ook nog gedeclasseerd naar de vijfde plaats. Joost Juffermans werd tweede, Ralf Zwitser derde. Rob Hadders behoudt de leiding in het klassement.
 
Bij de dames evenals bij de heren een zware wedstrijd. Vele rijdsters waren actief en kozen de aanval, maar niemand kwam echt definitief weg. De wedstrijd monde dan ook uit op een massale aankomst. Hierin bleek niet Foska Tamar van der wal de snelste, maar Mariksa Huisman. Huisman, de leidster in het klassement, won hiermee haar tweede wedstrijd van het seizoen. Van der Wal werd wel tweede, voor Maria Sterk.
 
Uitslag