Het schaatsteam van Schaatscentrum de Uithof heeft de samenstelling van haar marathonploeg voor het komende winterseizoen rond. Leander van der Geest, Thijs Smets, Marcel van Ham en Timo Verkaaik zijn de nieuwe namen bij de ploeg.
Na het, al vroegtijdig aangekondigde, stoppen van Joost Juffermans en Thijs Smit gaven ook Jaap Smit en Bert van Buren, om verschillende redenen, aan te stoppen. Aan ploegleiders Kurt Wubben en Gé Wijnands de taak om het team weer compleet te maken.
 
Gekozen is voor een mix van jonge talenten uit het gewest Zuid Holland en marathonschaatsers met Top-divisie ervaring. Voor de jonge talenten zijn Leander van der Geest en Thijs Smets een logische keus. Smets reed de afgelopen 2 jaar in de 1e divisie ploeg voor de ploeg van de Goudse Verzekeringen en behaalde 3 overwinningen. Van der Geest komt over uit de opleidingsploeg Groenehartsport.nl en kan terugzien op een goed debuut jaar in de 1e divisie met 2 podiumplekken en een aantal top 10 plekken. Van der Geest maakte ook furore in de Henk Angenent classic door lang in de kopgroep mee te gaan.
De derde en vierde vrijgekomen plaatsen zijn ingevuld door Marcel van Ham en Timo Verkaaik.
Marcel van Ham is een welkome versterking van het team. Van de aanvallend ingestelde Noord Hollander komt over van Payroll. Het wordt zijn tweede seizoen in de top divisie.
Als laatste is Timo Verkaaik aan het team toegevoegd. De 26 jarige Gouwenaar heeft al enkele jaren Top-divisie ervaring en is het voorgaande seizoen voor de equipe van Habovo uitgekomen.
 
Als opleidingsploeg is het team van Schaatscentrum de Uithof uitgebreid met twee 1e-divisie rijders. Erik Jan Kooiman en Lucas Bisschop zullen de oranje / blauwe kleuren van de Uithof gaan verdedigen.
Erik Jan Kooiman komt vanuit het Gewest en het belangrijkste wapenfeit van Kooiman in het seizoen 2011-2012 was de overwinning in de eerste natuurijswedstrijd op Nederlandse bodem, in Noordlaren. Lucas Bisschop maakte als 1e divisierijder afgelopen seizoen indruk tijdens de 200 km wedstrijden op de Weissensee (17e) en de Henk Angenent Classic (6e).
 
Het team van Schaatscentrum De Uithof ziet er het komende seizoen als volgt uit:
Top divisie: Sandor Stuut
Marcel van Ham
Timo Verkaaik
Thijs Smets
Leander van Geest
 
1e divisie:
Erik Jan Kooiman
Lucas Bisschop
 
Ploegleiding Top – en 1e divisie:  Gé Wijnands en Kurt Wubben.
 
Het seizoen 2012-2013 zal het schaatsteam van Schaatscentrum De Uithof een goed doel ondersteunen. Schaatsteam De Uithof heeft de ambassadeursrol voor de Stichting Harte Kind op zich genomen. Stichting Harte Kind financiert oa onderzoek naar aangeboren hartafwijking bij kinderen. Ook organiseren zij sport- en spel middagen voor deze kinderen.