Het marathonseizoen is wat betreft de cupwedstrijden al weer over de helft van het seizoen. Rob Hadders gaat bij de heren aan de leiding, maar voelt de hete adem van jongeling Crispijn Ariëns in zijn nek.
 
Zoals zo vaak de laatste jaren wordt het klassement in de Marathon Cup snel gevormd en na een vijftal wedstrijden zijn er nog maar enkele rijders die zich bemoeien met de tussensprints. Vorig jaar waren dat Rob Hadders en Karlo Timmerman. Dit jaar is Hadders weer van de partij, maar is zijn grote concurrent Crispijn Ariëns. Na acht van de vijftien wedstrijden bedraagt het verschil tussen de twee klassementmannen slechts vier punten.
Sterke reeks
 
Sinds de wedstrijd in Haarlem bemoeit Crispijn Ariëns zich nadrukkelijk met de tussensprints. In deze tussensprints lijkt Ariëns de laatste wedstrijden ook de bovenliggende partij en haalt hij meer punten dan zijn concurrenten Zwitser en Hadders. De laatste twee wedstrijden rijdt Hadders een betere daguitslag, maar Ariëns is nooit ver weg. Ralf Zwitser op zijn beurt ziet het gat op zijn beurt steeds groter worden met de eerste twee in het klassement, maar dat maakt hem misschien niet minder gevaarlijk. Hadders en Ariëns letten vooral op elkaar en Zwitser kan daar van profiteren. De rijder uit de ploeg van Wadro deed dat ook in Assen. Zwitser zat in de kopgroep die de ronde pakte, de andere twee heren niet.
 
Resterende wedstrijden In de zeven resterende wedstrijden zal duidelijk worden wie uiteindelijk aan het langste eind trekt. De sterkte van de ploeg zal wellicht van doorslaggevend succes zijn voor het eindresultaat. De ploeg van Hadders lijkt over meer kwaliteit te beschikken., maar ook Ariëns beschikt over sterke ploeggenoten die zich vol overgave willen storten in het tussensprint geweld.
 
 
 
Standen na de laatste drie cupwedstrijden:
Na Assen
1. Rob Hadders 191 2. Crispijn Ariëns 187 3 Ralf Zwitser 157 Na Tilburg 1. Rob Hadders 161 2. Crispijn Ariëns 152 3. Ralf Zwitser 135 Na Haarlem 1. Rob Hadders 130 2. Ralf Zwitser 127 3. Crispijn Ariëns 106