Mireille Reitsma en Jorrit Bergsma hebben de derde wedstrijd in de KPN Marathon cup gewonnen. Beide rijders pakten met een grote groep een ronde voorsprong.
 
Jorrit Bergsma verkeerd in een topconditie. De rijder uit de ploeg van BAM won de eerste wedstrijd van het jaar in het kader van de KPN Inline Cup, finishte in Heerenveen als tweede achter ploeggenoot De Vries en won weer in Utrecht. Vooral de manier waarop in Utrecht sprak tot de verbeelding.
 
Bergsma maakte deel uit van een grote kopgroep, samen met ploeggenoot Bob de Vries. De Vries koos bij het afsprinten meteen de aanval en kreeg de sterke Joost Juffermans op zijn hielen. Toen Juffermans het gaatje dichtte leek De Vries te kraken, maar de sterke boer kon toch bijblijven. Voor Bergsma een teken om toch het gaatje naar de twee dicht te rijden. In de sprint leek Crisipijn Ariëns aan het langste eind te trekken, maar Bergsma pareerde ook deze aanval en kwam in de laatste meters toch nog over Ariëns en won. Jan Maarten Heideman werd derde.
 
Bij de dames een soortgelijke wedstrijd. Een grote groep van elf schaatssters pakte een ronde voorsprong op het peloton. In de finale brak de groep en zaten de topsprinters zoals Huisman en Van der Wal in het tweede deel. Mireille Reitsma profiteerde hier optimaal van en toonde haar klasse door de wedstrijd eenvoudig te winnen. Lisanne Soemanta werd tweede, Jolanda Langeland derde. Uitslagen