De marathonploeg van Radson-Jinstal is klaar voor het nieuwe seizoen. Na een goed zomerprogramma, een zeer goed verlopen trainingsstage in Annecy en een officiële teampresentatie kan het seizoen wat het team betreft in alle hevigheid losbarsten.
 
Op het eerste gezicht is er bij de marathonploeg niet veel veranderd. Martijn Kromkamp is nieuw bij de ploeg en Melvin van Zanten heeft elders onderdak gevonden. BCT is geruild voor Radson en Jeroen de Vries is de nieuwe trainer/ploegleider. Schijn bedriegt echter, want er zijn op zeker grote veranderingen doorgevoerd binnen de ploeg.
Deze verandering werd eigenlijk aan het einde van vorig seizoen al ingezet. De komst van Jeroen de Vries als ‘adviseur’ bracht destijds een stukje bravoure en motivatie binnen de ploeg. De wedstrijdbeleving veranderde positief en de resultaten werden beter. Deze lijn heeft de ploeg deze zomer doorgetrokken. Er is meer lijn gekomen in de trainingen en de verschillende testen laten positieve resultaten zien. De ploeg lijkt er klaar voor en kan dan ook niet wachten tot de start van het seizoen.
 
De hernieuwde motivatie en de opgeschroefde doelstellingen werden tijdens de officiële presentatie van de ploeg tijdens de installatiebeurs in Hardenberg duidelijk. Niemand minder dan Erik Hulzebosch presenteerde de ploeg aan de nieuwe sponsor Radson en de rest van het publiek. De doelen van de ploeg zijn duidelijk. Elke wedstrijd moet er meegestreden worden voor in de wedstrijd, en hopelijk leidt dat tot mooie resultaten. Over podiumplaatsen en overwinningen wordt nauwelijks gesproken. Al werd er wel geproost op een toekomstige overwinning van de kleine ploeg. Trainer Jeroen de Vries is duidelijk. “Als de ploeg de goede lijn van de zomer doorzet en echt mee doet in de wedstrijden komen de resultaten vanzelf”.
 
Met Martijn Kromkamp heeft de ploeg een ijzer in het vuur voor het natuurijs. Kromkamp lijkt gemotiveerder dan ooit en zet zijn zinnen op de maanden januari en februari. Daarnaast brengt Kromkamp ook een schat aan ervaring mee binnen de jonge ploeg. De jonge Frederik Nauta strijdt nog mee voor het jongerenklassement en wil daarin dan ook hoge ogen gooien.
 
Voor Jan van Loon wordt dit een belangrijk seizoen. De Lelystedeling wil twee matige seizoen snel vergeten en weer het niveau halen dat hij bij de ploeg van Renault etaleerde. Peter Nauta en Douwe Bierma zijn deze zomer sterker geworden en zullen alles in het werk stellen om goede resultaten te laten zien.
 
Op 8 oktober start het seizoen voor de ploeg van Radson-Jinstal in Deventer. Veel zal dan duidelijk worden. De ploeg en de begeleiding zijn er in ieder geval klaar voor.