Volgende week donderdag op 15 december vindt de eerste etappe van de Super Prestige plaats in Biddinghuizen. De proloog, nieuw dit jaar, zal plaatsvinden na de marathon eerder op de dag.
 
Het klinkt buitengewoon vreemd. Een proloog na een marathonwedstrijd over vijftig of zeventig kilometer. De reden dat niet eerst de proloog en dan de marathon wordt verreden is simpel, veiligheid voor de rijders. Het programma in Biddinghuzien kan namelijk niet eerder beginnen dan 13:00. Als alle dames en heren dan eerst een proloog moeten rijden komt de veiligheid van de herenmarathon in gevaar. De Topdivisie zal dan namelijk finishen in het donker en dat is iets wat rijders, organisatie en KNSB niet wil.
 
De baan in Biddinghuizen is relatief smal, maar wel erg overzichtelijk. Als de duisternis haar intrede doet wordt dat echter lastiger. De KNSB heeft dan ook besloten om de marathonwedstrijden overdag in het licht te rijden en de proloog ’s avonds in het donker. De proloog van de dames start om 17:00 uur. De heren starten om 18:00. De proloog wordt verreden over een ronde.
 
De Superprestige is een reeks van drie wedstrijden op FlevOnice in Biddinghuizen. Tijdens de eerste wedstrijd vindt er een proloog plaats. Op 22 december vindt er naast een marathonwedstrijd ook een ploegentijdrit plaats. De finale wordt verreden op 1 januari.
 
Programma 15 december
13.00 uur Dames 50 km 14.30 uur Top Divisie 70 km 17.00 uur Dames proloog 18.00 uur Heren proloog