De jonge Pieter-Jan van Eck schaatst deze winter in de kleuren van Wadro. Bij de ploeg van Angenent voelt de sprinter zich thuis en probeert hij een moeilijke zomer achter zich te laten.
 
Op 28 juli verscheen op SkatingOnline het nieuws dat Pieter-Jan van Eck ging verhuizen naar de ploeg van Henk Angenent. Van Eck heeft op dat moment een contract met Panthera Leo BV (BV van Rene Ruitenberg en Jeffrey Marsman), maar na goed onderling overleg zou er een akkoord zijn voor de transfer van Van Eck naar Wadro. Van Eck, die voor een behoorlijke som onder contract stond bij de BV van Ruitenberg, zou voor Wadro schaatsen en door Panthera Leo BV betaald worden. (Angenent betaalde alle faciliteiten, Panthera Leo BV de financiële vergoeding) Ruitenberg hield op deze manier zes schaatsers over en hoefde nu niet de beoogde twee ploegen op het ijs te brengen. Een goede oplossing dus voor beide partijen.
 
Wat Van Eck toen niet kon weten was het feit dat de BV nog geen sponsoren had om een team op de been te brengen. Rijders waren er wel, maar geen hoofdsponsor. Panthera Leo BV had gedacht dat als er goede rijders gecontracteerd zouden worden de sponsoren ook wel zouden komen. Dat bleek echter niet eenvoudig. Voor Van Eck niet erg belangrijk op dat moment zo leek het, hij had immers een ploeg.
 
Kort voor het seizoen gaf het management van de Panthera Leo BV echter te kennen dat er geen geld meer was en geen sponsoren. De ploeg was failliet en zeven schaatsers, dus ook Van Eck, stonden op straat. (Van Eck stond op de loonlijst van Panthera Leo BV) Voor Geert Plender, één van de gedupeerde schaatsers, het startsein om zelf een actieve rol te gaan spelen in het geheel. Plender informeerde bij ‘oude’ sponsoren en andere partijen of er toch niet iets mogelijk was. Dit bleek het geval en Plender zette zelf een stichting op om de nieuwe schaatsploeg op een goede en correcte manier op poten te zetten. Na veel bloed zweet en tranen had Plender het dan toch nog, zelfs voor het seizoen, voor elkaar. Er waren sponsoren gevonden en de ploeg, die hij zelf samenstelde met dezelfde rijders, was gered. Op 15 september viel dan ook op SkatingOnline te lezen dat Breman en Van werven in het nieuwe seizoen zouden ondersteunen.
 
De zes schaatsers van Team Ruitenberg gingen mee naar de nieuwe stichting, maar voor Van Eck gold dat niet. Van Eck bleef als enige schaatser achter in de oude BV waar geen geld meer aanwezig was om zijn vergoeding te betalen.
 
Een erg vervelende situatie met grote gevolgen voor Van Eck. “Ik had al enkele maanden geen geld meer gehad en van het een op andere moment hoor je dat je ook niets meer krijgt. Ik had een leuk spaarpotje, maar die raakt natuurlijk wel een keer leeg. Ik voelde me, en nog steeds, bedrogen omdat ik blijkbaar als enige schaatser de sigaar ben. De rest van de jongens had weer een mooi contract (weliswaar flink afgeslankt) , maar ik heb niks.” Van Eck schakelde een advocaat in om te bekijken of er een oplossing gevonden kon worden, maar dat leverde niets op. Van Eck; “Ik heb een hypotheek te betalen en een gezin te onderhouden. Voor mij is het dus belangrijk dat er toch op enige manier wat binnen zou komen. Door de Panthera Leo BV kan ik echter niet meer betaald worden, dus geld hoef ik ook niet meer te verwachten. Met de advocaat ben ik ook gestopt, want dat kost me veel te veel geld.” Van Eck werkt inmiddels faulltime om toch in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook schaatst Van Eck weer, al is het nog in de Eerste Divisie. “Ik moet wel aan het werk, anders trek ik het niet. De laatste maanden hebben wel wat met me gedaan. Ik heb veel nachten slechts geslapen. Voor het seizoen stond ik er goed voor, maar de vorm is nu wel weg. Hopelijk kan ik later in het seizoen toch nog goed rijden”, aldus een geslagen Van Eck. Van Eck geeft daarnaast aan zeer gelukkig te zijn met Henk Angenent. “Ik ben heel blij met Henk en Sannah. Ze hebben me gesteund en dankzij hen kan ik nu schaatsen”.
 
Teammanager bij de nieuwe ploeg Geert Plender is niet blij met hoe alles gelopen is. Plender voelt mee met de ongelukkige situatie waarin Van Eck terecht is gekomen, maar geeft tegelijkertijd aan dat hij er geen enkele invloed op kon uitoefenen. “Ik stond net als Pieter-Jan op straat in september. We hadden allemaal geen ploeg. Ik ben daarom helemaal overnieuw begonnen en dat is gelukt. We hebben geprobeerd om het zo menselijk mogelijk op te lossen en alle zes rijders bij de ploeg te houden. Pieter-Jan had inmiddels andere afspraken met Panthera Leo, waar wij geen invloed op hadden en ook niet konden hebben. Het is voor hem een flinke tegenslag en ik hoop dat hij ondanks alles bij Wadro sportieve revanche kan nemen”