Komend weekend staat de tweede etappe van de KPN Marathon Cup op het programma. De wedstrijd staat elk jaar garant voor veel spektakel.
 
Na twee marathonwedstrijden kan al voorzichtig de balans opgemaakt worden bij de rijders. “Ben ik zo goed als ik had gehoopt en gedacht of wordt ik volledig naar huis gereden”. Karlo Timmerman blijkt met zijn winst in Deventer over een goede vorm te beschikken en BAM wint in zijn eerste wedstrijd meteen weer met Jorrit Bergsma. Geen grote veranderingen ten opzichte van vorig seizoen zo lijkt het. Bij de dames is Foske Tamar van der Wal erg goed uit de startblokken geschoten en won met haar sterke sprint twee wedstrijden. Leiderstrui verdedigen
Ralf Zwitser en Mariska Huisman staan na de eerste wedstrijd in de competitie aan de leiding. In Heerenveen verdedigen de twee rijders hun leidende positie. De wedstrijd in Heerenveen op het snelle ijs is altijd boeiend, en staat garant voor spektakel. Een massasprint, zeker bij de heren, wordt het zelden. Vorig jaar won Arjan Stroetinga, die al vaak won op zijn thuisbaan Heerenveen, de eerste wedstrijd van twee in Thialf. Kurt Wubben gaf vorig jaar een fantastische schaatsshow door zijn laatste wedstrijd als marathonrijder winnend af te sluiten. Wubben pakte samen met enkele collega’s twee ronden voorsprong op het peloton.
Programma:
KPN Marathon Cup 2
Zaterdag 22 oktober
 
18.00 uur 1e Divisie – 100 19.30 uur Dames – 70 20.30 Top Divisie – 125