Joost Juffermans heeft de KPN Marathon Cup gewonnen op de jarige Jaap Eden Baan. De aanvaller kwam solo aan. Bij de dames won Foske Tamar van der Wal opnieuw een massasprint.
 
Op de jarige Jaap Eden Baan kreeg het massaal opgekomen publiek mooie marathonwedstrijden voorgeschoteld. In de Topdivisie was de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist. Tien marathonschaatsers pakten een ronde voorsprong en de wedstrijd werd in het slot gegooid. In de tussensprints deed Crispijn Ariëns goede zaken en zou het leiderspak aan mogen strekken aan het einde van de avond.
 
Toen het peloton was afgesprint op ronde tien begon de wedstrijd voor de tien koplopers opnieuw. Robert van Dalen koos meteen de aanval en leek succes te hebben. Na enkele schermutselingen in het peloton kwamen Joost Juffermans en Jouke Hoogeveen over Van Dalen heen. Jufefrmans liet op zijn beurt weer de andere twee achter zich en reed naar een fantastische zege. Zwoegend kwam de nummer twee Jouke Hoogeveen over de meet. Robert van Dalen werd beloond voor zijn aanvallende rijden en werd derde.
 
Bij de dames wederom een massasprint. In de sprint leek lange tijd Irene Schouten de beste papieren te hebben, maar Foske Tamar van der Wal trok toch nog aan het langste eind. Kimberley Muusse werd knap derde. Klassementsleidster Huisman kwam ten val, maar behoudt wel de leiding in het klassement.
 
Uitslag