Mariska Huisman en Arjan Stroetinga hebben de Nederlandse titel op kunstijs gegrepen. Beide marathonschaatsers wonnen de wedstrijd in een massasprint.
 
Bij zowel de heren als de dames bleef het peloton grotendeels van de wedstrijd behoorlijk compact. Natuurlijk waren er aanvalspogingen, maar door het hoge tempo raakte er nooit een groep echt uit de greep van het peloton. De heren reden zelfs naar de snelste marathon ooit over 150 ronden.
 
De wedstrijd bij de dames werd uiteindelijk een prooi voor de snelle Huisman. Huisman profiteerde van Foske Tamar van der Wal die de sprint van te ver leek aan te gaan. Bianca Roosenboom werd verrassend tweede en Van der Wal moest genoegen nemen met het brons.
 
Bij de heren een zeer snel wedstrijdverloop met de apotheose aan het eind van de wedstrijd. BAM raakte met een groot deel van de ploeg betrokken bij een grote kopgroep en trok de boel al vroeg op gang. Hierdoor waren sprinters als Karlo Timmerman in eerste instantie veroordeeld tot achtervolgen om vervolgens nog een sprint te moeten rijden. Stroetinga kwam bij de bel op kop en declasseerde de rest van het veld door veel afstand te nemen, Timmerman werd tweede en Jan Maarten Heideman sprintte naar een knappe derde plaats.
 
Uitslag