BAM heeft in een goed gevuld Thialf de rest van het peloton schaatsles gegeven. Bob de Vries won de wedstrijd, voor zijn ploeggenoot Bergsma. Foske Tamar van der Wal pakte de zege bij de vrouwen.
 
Bam is al jaren de sterkste marathonploeg van het peloton en dat bleek gisteren nog maar weer eens. Eerst was het Bob de Vries die alleen het rondje pakte en later zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma. De mannen van BAM hadden eerder in de wedstrijd het tempo in het peloton al zo hoog gelegd dat de rest van het peloton nooit echt aan achtervolgen dacht.
 
In de tweestrijd tussen De Vries en Bergsma bleek De Vries net iets sneller. Joost Juffermans die in de finale wist te ontsnappen met enkele andere rijders werd derde. Ralf Zwitser blijft aan de leiding in het klassement.
Net niet voor Seidenglanz
 
Nadine Seidenglanz pakte net niet de overwinning in Thialf. De Duitse maakte deel uit van een kopgroep van vijf en wist in de finale alleen weg te rijden. Net voor de finish zag ze echter de pijlsnelle Foske Tamar van der Wal en Mariska Huisman passeren. Van der Wal won, Huisman werd tweede en Seidenglanz moest uiteindelijk genoegen nemen met brons.

Uitslagen