De AEW heeft de schaatsreis naar Argentinië verplaatst naar 2013. Het precieze programma wordt na Weissensee 2012 bekend.
De afgelopen maanden is de AEW, samen met reispartner ATP, druk bezig geweest om het programma samen te stellen, hotel- en vluchtgegevens te onderzoeken en onze plannen kort te sluiten met de lokale autoriteiten. Dat bleek meer voeten in aarde te hebben dan gedacht. Daarom kiest de AEW ervoor om zich eerst te focussen op Weissensee 2012. De schaatsreis naar Patagonië vindt daarom plaats in de zomer van 2013.
Daarnaast is 2013 ons 25-jarig jubileum aan de Weissensee. Voor de vijfentwintigste keer schaatsen we die winter op het ijs in Karinthië. Een feestje dat vraagt om wat extraatjes. “Argentinië wordt de kers op de taart om onze verjaardag groots te vieren”, zegt AEW-voorzitter Toine Doreleijers.
Voor de voetbal- en sportliefhebbers is ‘rust’ in de zomer van 2012 ook geen luxe. In Argentinië konden we niet garanderen dat de wedstrijden van het Nederlands Elftal op de EK voetbal uitgezonden zouden worden. Laat staan dat we op het zuidelijk halfrond een beamer en groot scherm hadden kunnen regelen. Hetzelfde geldt voor de liefhebbers van de Olympische en Paralympische Spelen.
De extra voorbereidingstijd biedt de AEW en ATP de kans om de reis naar Buenos Aires, El Calafate en Ushuaia nóg mooier te maken. Begin 2012, kort na de evenementen op de Weissensee, maken we met het uitgebreide programma bekend.
Ongeveer 200 schaatsliefhebbers hadden zich al aangemeld voor de reis naar Argentinië. Zij zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd en kunnen zich opnieuw als geïnteresseerde opgeven. Wie zich alsnog wil aanmelden voor de unieke zomerse schaatsreis, kan een e-mail sturen naar argentina@weissensee.nl.
 
Bron: Weissensee.nl