Op zondag 22 december rijdt het marathonpeloton een open wedstrijd op de nieuwe ijsbaan in Rotterdam. Het wordt een speciale wedstrijd, want de ijsbaan in Rotterdam ligt in een tunneltent waardoor de overkant van de baan niet te zien zal zijn.

Tegenover schaatsen.nl meldt disciplinemanager Teun Breedijk: “Er was ruimte in de kalender en het leek daarom passend het peloton een bezoek te laten brengen aan deze bijzondere baan in Rotterdam.” Breedijk bezocht de baan zelf eerder in de week. “En ik denk dat het een uiterst spectaculaire wedstrijd wordt. Het moet straks heel vreemd zijn als je het peloton in de bocht de tunnel in ziet duiken en ze pas later aan de andere kant weer terugziet. We hebben wel goed op het aspect veiligheid gelet en met name op de rechte stukken wat aanpassingen gedaan.”

De wedstrijd in Rotterdam zal plaatsvinden in de ochtend. De dames starten om 10.15. De Top Divisie, plus de eerste 20 rijders uit de Eerste Divisie,  starten om 11.30 in een wedstrijd over 100 ronden.