Elma de Vries, Jan van Loon en Thom van Beek wonnen gisteren de KPN Maraton Cup wedstrijd in Heerenveen. Hendrick Avercamp maakte onderstaande beelden.

Marathonschaatser Jan van Loon (team A-ware/Fonterra) heeft zaterdag 22 februari 2014 na jaren zijn eerste topdivisiewedstrijd gewonnen. In de vijftiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup was hij op het ijs van Thialf in Heerenveen de snelste van een kopgroep van zeven rijders die al in de beginfase ontstond, op initiatief van de jonge Mats Stoltenborg. Bij het afsprinten van het peloton ontsnapte hij ook nog uit de kopgroep, samen met Mats Stoltenberg (Team Henk Angenent), die tweede werd. Derde werd Nick Uithoven (Team Snelle Jelle).

Elma de Vries won zaterdag 22 februari in Heerenveen de wedstrijd om de KPN Marathon Cup voor de dames. Met Daniëlle Lissenberg-Bekkering en Yvonne Spigt ontsnapte ze in de slotfase van de wedstrijd aan de greep van het peloton. Vervolgens won zij de sprint. Het oranje leiderspak wisselde weer eens van schaatsster. Mariska Huisman heroverde het op Janneke Ensing, waarmee ze een hevige strijd voerde om de punten, waarbij zij zich voorafgaande aan een tussensprint ook een keer ver af lieten zakken, zodat geen van beiden kon scoren.

Thom van Beek heeft zaterdag 22 februari  opnieuw een marathonwedstrijd in de eerste divisie gewonnen. De klassementsleider versloeg in Heerenveen vrij eenvoudig Jordy Harink en Derk Abel Beckeringh met wie hij een ronde voorsprong had gepakt op het peloton.