Vandaag wordt de marathon cup hervat met de zesde competitiewedstrijd in ‘t Harde. Met nog drie wedstrijden te gaan in de competitie beginnen de klassementen langzaam vorm te krijgen.

Het is al bijna weer een maand geleden dat de vorige cupwedstrijd werd verreden in Waarland. Tussendoor zaten de skeeleraars echter niet stil, want o.a. het NK op de baan en weg en het Nederlands kampioenschap marathon werd verreden. Berber Vonk werd Nederlands kampioene bij de dames en gaat na vijf wedstrijden ook aan de leiding in het klassement. Vonk heeft 13.1 voorsprong op Janita Willems-Crediet en 24.2 punten voorsprong op Elma de Vries. Het klassement bij de dames ligt dus nog geheel open.

Klassement dames:
1. Berber Vonk    131.2
2. Janita Willems-Crediet   118.1
3. Elma de Vries   107

Crispijn Ariëns

Crispijn Ariëns

Bij de heren domineert de ploeg van Okay dit seizoen en niets wijst er op dat dit in ‘t Harde anders zal zijn. Crispijn Ariëns en Ingmar Berga wonnen beide twee wedstrijden en de vijfde wedstrijd gunden ze aan Marcel van Ham. In het klassement gaan beide heren exact gelijk met 133.2 punten. Luc ter Haar volgt op een straatlengte.

Klassement Heren:
1. Crispijn Ariëns   133.2
2. Ingmar Berga    133.2
3. Luc ter Haar     88

Bij de beloften gaat Sjors van der Meer aan de leiding na vijf wedstrijden. Van der Meer won echter nog geen enkele wedstrijd. Martijn de Boer en Kevin Spronk volgen op de plaatsen twee en drie. De verschillen in de top van het klassement zijn nog erg klein en er is nog niets beslist. Ook Marthijn Mulder (84.1) en Stefan Wolfenbuttel (82.1) hebben nog goede kans om het klassement te winnen.

Klassement beloften:
1. Sjors van der Meer 105
2. Martijn de Boer 96
3. Kevin Spronk 93