Product van de Week:  ‘Jij wil toch ook je vingers beschermen?’

D oor de recente schaatsongelukken is snijvast materiaal een steeds belangrijker item in de schaatswereld. Tijdens marathonwedstrijden zijn snijvaste handschoenen niet verplicht, maar wel zeer aan te raden.

Maple Skate heeft op het gebied van snijvast materiaal een breed assortiment. Ook in snijvaste handschoenen zijn er meerdere opties. De eerste optie zijn de ‘level 3’ handschoenen. Nummer 3 wil iets zeggen over het materiaal van de handschoen. Er zijn vijf nummers. Hoe hoger het nummer, hoe dikker het snijvaste materiaal. De handschoenen zijn speciaal ontwikkeld met Dyneema®. Het sterkste snijvaste materiaal op de markt.

Het voordeel van deze handschoenen is dat je een perfecte grip houdt en een goed gevoel. Een rits openen of sluiten, een flesje openen of een bidon aanpakken met deze handschoenen aan is een fluitje van een cent. Ideaal dus tijdens een training of tijdens een wedstrijd. Met deze handschoenen ben je goed beschermd.

Een eventueel nadeel van deze handschoenen kan zijn dat ze niet heel erg warm zijn. Ze zijn ontwikkeld als snijvaste handschoenen en niet meteen om je handen lekker warm te houden. Een andere opties zijn dan de extra dikke snijvaste handschoenen van Maple Skate.

Verkrijgbaar in onze webshop.