De ploeg van Maple rijdt overal. Of het nu een baanwedstrijd, marathon of internationale koers is. Maple staat dus ook aan de start van het grootse skeelerevenement van Nederland. De Raps24Kika.
 
Taeke van Lingen van Maple Skate BV vindt het niet meer dan logisch dat zijn ploeg aan de start staat in Utrecht tijdens de Raps24Kika. “Het is een vrij weekend, dus als de rijders zin en tijd hebben spoor ik ze zeker aan om mee te doen. Het is voor ons misschien wel het meest interessante evenement van het jaar, want de 24uursrace is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste skeelerevenement van ons land”.
 
Tijdens de Raps Kika strijden een vijftigtal teams gedurende 24 uur voor het grootste aantal afgelegde rondjes. Ook zijn er rijders die alleen de gehele tijdsduur voor hun rekening nemen. Deelnemen is al een prestatie op zich en ieder jaar is het dan ook 24 uur lang feest. Feest voor een goed doel, want de gehele opbrengst gaan naar Kika.
 
De ploegen van Raps en Maple zijn onderverdeeld in twee gelijkwaardige teams. Van Lingen zelf doet ook mee. “We willen er vooral een gezellige 24 uur van maken, al zal het wel ontzettend afzien worden. Het is mooi om iets voor een goed doel te doen. Het sportieve staat eens niet voorop, maar dat betekent niet dat ik niet heel graag wil winnen”, aldus Van Lingen.