Joey Mantia, een fenomeen op skeelers, wordt steeds beter op de schaats. Tijdens de Olympic Oval Finals in Calgary verbeterde de meervoudig wereldkampioen zijn toptijd op de vijf kilometer naar 6.28,50.
 
Wereldkampioen wordt hij er nog niet mee en zelfs in de buurt zal hij momenteel nog niet komen, maar Joey Mantia verbetert wel. Eerder deze maand reed Mantia al naar een sterke 36,65 op de 500 meter en nu verbeterde de Amerikaan zijn persoonlijk record op de vijf kilometer van november met zes seconden. Voor de, van nature meer sprinter, zouden de Spelen in Sotsji wel eens te vroeg kunnen komen, maar met een Amerikaan weet je het natuurlijk nooit.
Bart Swings, een andere topskeeleraar die succesvol de overstap maakt op de schaats, kan volgend jaar met twee landgenoten uitkomen op de ploegenachtervolging. Ferre Spruyt voldeed al eerder aan de limiet en nu heeft ook Wannes van Praet onder de limiet van 6.48 gereden. De Belg kwam in Calgary tot 6.46,94. België wordt nu niet meteen een kandidaat winnaar voor de ploegenachtervolging, maar met drie skeeleraars in de ploeg, die weten wat het is om samen te rijden, zouden ze best eens kunnen verrassen volgend schaatsseizoen op dit onderdeel. Uitslagen