Schaatsteam Man&Mach, uitkomend in de Topdivisie van het marathonschaatsen, heeft een nieuwe hoofdsponsor: Bouwselect. De ploeg voert daarnaast enkele wijzigingen door en verwelkomt Bertjan van der Veen als ploegleider naast Piet Hijlkema.

De ploeg van Van der Veen en Hijlkema bestaat volgend schaatsseizoen uit Johan Knol, Daan Besteman, Marco van der Tuin, Robin Snoek en Kevin Hoekstra. Jorjan Jorritsma en Ronald Kruijer hebben de ploeg verlaten. Kruijer tekende eerder al een contract bij de ploeg van De Haan Westerhoff.

Johan Knol, Daan Besteman en Marco van der Tuin zijn vertrouwde gezichten binnen de ploeg. Kevin Hoekstra kende vorig jaar een sterk seizoen in de Eerste Divisie en won de competitie. Hij zal zijn debuut gaan maken op het hoogste niveau. Ook nieuw is Robin Snoek. Snoek komt over van het gestopte Lasaulec en maakte het afgelopen seizoen indruk op het natuurijs van Zweden en Oostenrijk met drie top tien noteringen.

Marathon Schaatsteam Bouwselect gaat voor uitstekende prestaties op kunstijs maar heeft vooral grote ambitie op natuurijs. Dat hebben de schaatsers vorig jaar al laten zien op wedstrijden in Zweden en op de Weissensee.

Bertjan van der veen komt over van AB Transport

Bertjan van der veen komt over van AB Transport

Het team staat onder leiding van Piet Hijlkema (Heerenveen) en Bertjan van der Veen (Joure). Hijlkema blijft na afgelopen seizoen als ploegleider/trainer bij de formatie. Van der Veen heeft zijn sporen verdiend als marathonschaatser en ploegleider en komt het team versterken. Hij komt over van Schaatsteam AB Transport Group.