Deze zomer komt Luigino/ProSkating met een sterke skeelerploeg op de proppen. De ploeg, vorig jaar nog Skateboulevard versterkt zich met Jan van Loon. Nick Roetman heeft de ploeg verlaten.

Het seizoen nadert met rasse schreden en steeds meer skeelerploegen worden definitief ingevuld. Zo ook de ploeg van Luigino/ ProSkating. De ploeg heeft al jaren Luigino als materiaalsponsor en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Ook schaats- en skeelermagazine ProSkating ondersteunt de ploeg. Het merk wil haar naamsbekendheid vergroten in de skeelerwereld en vind de ploeg daar een ideaal middel voor.

De ploeg bestaat net als vorig jaar uit Mark Horsten, Sjaak Schipper, Ian van Zutphen en Ruurd Dijkstra. Jan van Loon komt daar nu bij, nadat Nick Roetman heeft besloten te stoppen op het hoogste niveau. Van Loon komt over uit de ploeg van A-ware/ Powerslide en won vorig jaar de wedstrijd in Otterlo. Horsten en Dijkstra namen vorig jaar deel aan het zeer succesvol verlopen EK voor Nederland in eigen land. Ook reden ze het WK in België. De ploeg is naast de A-ploeg ook bezig om enkele jeugdrijders aan zich te binden.

De ploeg wil op alle onderdelen meestrijden voor de dagoverwinningen. Mark Horsten en Ruurd Dijkstra willen zich net als vorig jaar weer plaatsen voor de Europese –en wereldkampioenschappen. Van Zutphen, Schipper en Van Loon richten zich meer op de marathonwedstrijden.