Louis Hollaar was nog niet zo vaak te bewonderen op de skeelerbaan dit seizoen, maar tijdens dit NK stond hij er weer. Hollaar toonde goed in vorm te zijn, door naar een zilveren medaille op de afvalkoers te rijden. Ook op de 500 meter was hij goed, hij werd tweede achter Marc Middelkoop. Een harde val na de finish gooide echter roet in het eten voor de rest van het toernooi.

Vlak na de finish viel Marc Middelkoop en zowel Tom van Vliet als Louis Hollaar buitelden over hem heen. Hollaar kwam zo hard in de boarding terecht, dat deze er stuk van ging. Na zijn val bleef hij lang liggen. “Het was echt niet fijn inderdaad. Ik kon ook eventjes niks. Ik lag daar en alles deed pijn, mijn nek ook vooral. De spier in mijn nek is nu heel stijf en ik ben heel duizelig en ik heb hoofdpijn. Ik hoop dat ik snel herstel. Het is lastig te zeggen of ik een hersenschudding heb, het kan ook van die spier zijn. Maar ik moet gewoon goed opletten en rustig aan doen.”

Wat de val extra zuur maakt, is dat Hollaar bezig was aan een heel goed toernooi. “Het ging best lekker ja. Ik had ook heel graag de puntenkoers willen rijden, dat is een van mijn lievelingsafstanden, maar het is even niet anders. De Europa Cup in Heerde was mijn eerste skeelerwedstrijd van het seizoen, die reed ik als training. Ik ben lang doorgegaan met schaatsen. Ik ben dit jaar een iets andere weg ingeslagen en ik wilde zorgen dat ik op het NK goed was en dat ik dan op het EK nog beter ben. Dat is op zich wel gelukt, want het ging heel goed. Ik word met de week sterker. De afvalkoers ging best goed, het was jammer dat ik net tweede werd. Ik was op de goede weg. Deze week doe ik sowieso rustig aan, maar als ik naar het EK mag, moet ik binnenkort toch wel weer aan de bak. Maar ik verwacht ook wel dat het weer snel over is. Dat hoop ik in ieder geval.”

Kijk hier de desbetreffende 500 meter finale: