De loting voor de NK Afstanden is bekend. Op het programma staan vele mooie ritten waaronder vuurwerk in de laatste ritten op de vijf kilometer.
 
De vijf kilometer is al jaren een zeer attractieve afstand met vaak veel mooie ritten. De venijn zit hem morgen, zoals wel vaker, wel in de staart. In de negende en voorlaatste rit rijden ploeggenoten Bob de Jong en Jorrit Bergsma tegen elkaar. De nummers 1 en 2 van vorig jaar. In de laatste rit rijdt de nummer drie van vorig jaar Sven Kramer tegen zijn ploeggenoot Jan Blohuijsen.

Op de 500 meter bij de mannen springen de laatste vier ritten eruit. In de negende rit rijden middenafstand specialisten Sjoerd de Vries en Stefan Groothuis tegen elkaar. Een rit later starten supersprinters Hospes en Ronald Mulder. In de voorlaatste rit komt baanrecordhouder Michel Mulder in actie tegen Kjeld Nuis. Hein Otterspeer en regerend kampioen Smeekens sluiten af.

De dames rijden morgen een 1500 meter. Ireen Wüst is de topfavoriete en start in rit 10 tegen Annouk vd Weijdden. In de voorlaatste rit komen Marrit Leenstra en Diane Valkenburg in actie. In de laatste rit is het de beurt aan Margot Boer en Marije Joling.