Francesca Lollobrigida schaatst aankomend winterseizoen voor de ploeg van Lasaulec. De Italiaanse marathonschaatsster die vorig jaar alle marathonwedstrijden won waar ze in startte tekende een contract voor een jaar.

Anne Lourens, directeur Lausaulec is in zijn nopjes met de komst van de Italiaanse. “Het is toch mooi om iemand aan te kunnen trekken die zo succesvol is als Francesca.” De Italiaanse focust zich het aankomende winterseizoen vooral op de Olympische Spelen met als doel de gouden medaille op de Mass Start. Lourens: “Vorig jaar reed Francesca 10 wedstrijden en de bedoeling is dat ze dat dit jaar ongeveer weer gaat doen, maar dan nu voor Lasaulec. Wij vinden het een eer dat we haar kunnen bijstaan in de jacht op olympisch goud en denken dat we als team hiermee een enorme stap kunnen zetten.”

Ook Giulia Lollobrigida maakt de overstap naar de formatie van Anne Lourens. “Giulia gaat schaatsen bij de tweede ploeg (Distil. Bij Distil schaatsen ook Rixt Meijer en Floortje Mackaij.”

Skeeleren

Francesca Lollobrigida en haar zusje skeeleren deze zomer voor Bont met ook Lasaulec op de borst. Lourens: “Francesca is meervoudig wereldkampioen op de wieltjes en wilde ook graag iets voor de zomer. We zijn blij dat we haar hierin ook kunnen ondersteunen.”