Anna Lof, Ruud van Egmond en Robin Veerman hebben de voorlaatste wedstrijd in het zesbanentoernooi gewonnen.

Voor de 18-jarige Anna Lof was het haar eerste zege dit seizoen. In een spannende sprint tussen Lof en Manon Dol was het verschil op transponder een duizendste in het voordeel van Dol. Na het bestuderen van de fotofinish bleek echter dat Lof aan het langste eind had getrokken. Melissa van Pierre werd derde. In het klassement leidt Liesbeth Milatz voor Kirsten Velzeboer en Manon Dol.

Bij de heren C1-rijders ging Ruud van Egmond er met de overwinning vandoor. Daan Besteman wist nog dichtbij te komen met een rondje 28,6 maar moest zijn meerdere erkennen in Van Egmond. Thijs Smit werd derde. Smit leidt met nog een wedstrijd te gaan in het klassement. Christiaan Grigoleit staat tweede, voor Rik Qualm.

Bij de Masters wisten drie heren een ronde voorsprong te pakken. In de finale kwam het echter nooit tot een eindsprint. Robin Veerman won met vier seconden voorsprong van Jaap Pereboom die op zijn beurt weer vier seconden voorsprong had op Jan Hubert. Kees Hooft en Arno van der Veen sprongen nog in de finale, maar zij moesten genoegen nemen met plaats vier en vijf. Zij bleven nipt het peloton voor dat werd aangevoerd door de gebroeders Gaasenbeek. In het klassement leidt Robert Gaasenbeek, de overwinning kan hem niet meer ontgaan met een voorsprong van ruim 37 punten. Sjoerd Brandt staat tweede, voor open Nederlands kampioen Tonny van Vliet.

Uitslagen