Dmitry Lobkov en Jing Yu hebben de vijfhonderd meter gewonnen tijdens de World Cup wedstrijd in Heerenveen. Otterspeer en Boer reden zich knap naar het zilver. Hein Otterspeer mist op een haar na zijn eerste World Cup zege uit zijn schaatscarrière. De Rus Lobkov was slechts drie honderdsten sneller in een tijd van 35,11 en verwees de Nederlander naar plaats twee. De Japanner Nagashima finishte als derde. Ook de andere Nederlanders reden zeer behoorlijk. Stefan Groothuis finishte als vierde en Michel Mulder werd vijfde.
 
Voor Jan Smeekens ging het wederom mis bij de start. Door een misslag opende hij erg slecht voor zijn doen en eindigde teleurstellend als veertiende. Jesper Hospes werd zestiende.
 
Bij de dames won de Chinese Jing Yu (38,03) wederom met overmacht en voor de zoveelste keer dit seizoen. In een rechtstreeks duel rekende ze af met de Duitse Wolff. Margot Boer zorgde voor Nederlands succes met een mooie tweede plaats. Na een sterke volle ronde kwam Boer uit op 38,30. Heather Richardson werd derde in 38,51. De rest van de Nederlanders wisten geen indruk te maken. Oenema, Van Riessen, Gerritsen en Kuipers werden respectievelijk achtste, negende, tiende en zeventiende.

Uitslagen