Allereerst zal ik mijzelf even voorstellen: Ik ben Lisanne Buurman, 19 jaar en skeeler voor Bemog/Powerslide. Voor en tijdens het Europees kampioenschap zal ik een dagboek bijhouden voor Skatingonline. Ik rijd zelf in de categorie Junioren A, als laatstejaars junior.
 
Nog 4 dagen, dan begint het EK in Szeged, Hongarije. Voor mij de eerste keer dat ik in het Oost-Europese land kom. Wat ik van het land kan verwachten; ik heb geen idee.
 
Wat ik wel weet is dat ik daar kom om hard te skeeleren. Voor mij zijn het mijn laatste junioren kampioenschappen. Na Denemarken, België, Italië en Nederland is nu Hongarije aan de beurt. Zenuwen voor het toernooi heb ik nog niet, dat is nog te ver. Ik ben echter wel begonnen met aftellen. Ik heb er zin in!
 
De voorbereiding is goed gegaan. Eerst veel duur gedaan op de fiets en skeelers, nu vooral rust en snelheid. De laatste voorbereidingen worden nu nog getroffen, maar ik heb het gevoel dat ik op de goede weg ben. Vorige week in Nijeveen kreeg ik de bevestiging dat de snelheid wel goed zat. Ik reed daar 28.3, sneller was ik nog nooit geweest.
 
Wat het gaat opleveren, zullen we over een week zien. Eerst nog mijn tas inpakken. Altijd ben ik bang dat ik iets vergeet, daarom is het inpakken van koffers en tassen verre van mijn favoriete bezigheid…
 
Donderdagmiddag vertrekken wij vanuit Zwolle naar Weeze, daar overnachten wij om vervolgens vrijdagochtend vroeg te vertrekken. Half negen zullen wij landen in Boedapest om vervolgens door te reizen naar Szeged.
 
Liefs,
Lisanne