Zaterdag 5 april zal in de omgeving van Heerde het toerskeelerseizoen van start gegaan met de Lentebloesemtocht. Na de tocht vorige week in Sneek is de tocht in Heerde de tweede van het toerseizoen. In Brakel vindt op dezelfde dag ook de Loevensteintocht plaats.

Nadat om 9.45 uur eerst de toerkanjers van het afgelopen jaar gehuldigd worden zal om 10.00 uur het startsein worden gegeven voor de peletonstoertocht over 20, 40 en 60 kilometer door de mooie omgeving van Heerde.

De tocht zal leiden door de prachtige natuur van de Veluwe en de mooie IJsselvallei, onderweg zullen enkele stops zijn waar de deelnemers wat te drinken kunnen krijgen en soms ook een kleine snack, een grote snack is er ook al vele jaren te krijgen in Oene waar gestopt zal worden bij Slager ter Weele die de deelnemers en begeleiders ieder jaar weer trakteert op overheerlijke gehaktballen. Al jaren komen de deelnemers naar Heerde, om te genieten van de mooie routes maar ook van deze heerlijke gehaktballen van de beste slager van de Veluwe en ver daarbuiten.

De tocht zal in pelotonformatie worden verreden, begeleid door verkeersregelaars en fietsers waarbij een gemiddelde snelheid wordt aangehouden van zo’n 23 kilometer per uur. De 20 kilometertocht rijd een eigen route met aparte begeleiding.

De kosten van deze tocht bedragen voor volwassenen € 8,50 en voor jeugd tot 16 jaar € 5,00. Licentiehouders van de KNSB krijgen € 2,50 korting en leden van de organiserende club krijgen daar overheen nog eens één euro korting.