Zaterdag 7 april gaat in Heerde het toerskeelerseizoen weer officieel van start met de Lentebloesemtocht, een peletonstocht over 20, 40 en 60 kilometer door de mooie omgeving van Heerde.
 
Dit jaar beleven we de 26e editie van deze tocht waarmee het toerskeeleren ooit is begonnen in 1986. Skeelerclub Oost Veluwe hoopt ook dit jaar weer vele deelnemers te mogen verwelkomen op het mooie complex Skate- en Skeelercentrum Hoornscheveen aan de Kommerseweg 2a te Heerde.
 
Inschrijven is mogelijk vanaf 9.00 uur waarna om 10.00 uur nadat de kilometervreters van het afgelopen jaar weer zijn beloond met de toerkanjer prijzen, wordt vertrokken voor een tocht waarbij de tocht voert door de bosrijke Noord Veluwe en de prachtige IJsseldelta van de gemeente Heerde en Epe. Een van de verzorgingsstops zal weer gemaakt worden in Oene, waar bij Slager ter Weele de inwendige mens versterkt kan worden met een overheerlijke gehaktbal.
 
Naast de verzorging met de gehaktbal zal er onderweg ook gezorgd worden voor drinken en een versnapering. En na afloop van de tocht is er voor iedereen een passende herinnering.
 
Inschrijving voor de Lentebloesemtocht kost voor volwassenen € 8,50 en voor de jeugd € 5,00, hierop is nog een korting te ontvangen van € 2,50 voor KNSB licentiehouders en leden van de club krijgen nog weer een euro extra korting. Informatie over de tocht is te vinden op www.skeelerhuus.nl of info@skeelerhuus.nl of via telefoonnummer 06-51459546.
 
Na de afgelopen winter gaat Skeelerclub Oost Veluwe uit van een grote opkomst, ook vanuit de jeugd worden veel deelnemers verwacht omdat het wedstrijdseizoen in het oosten pas een week later van start gaat met de Landelijke Baanwedstrijd in Staphorst.