Marrit Leenstra zal vandaag in actie komen op de Olympische ploegenachtervolging. Leenstra werd gisteren in de kwartfinale niet opgesteld door bondscoach Arie Koops.

Nederland kan voor de ploegenachtervolging vier rijders inschrijven. Per keer mogen er slechts drie dames in actie komen. Tijdens de kwarfinale waren dat Jorien ter Mors, Ireen Wüst en Jorien Ter Mors. In de halve finale zal Marrit Leenstra haar ploeggenote Lotte van Beek vervangen. Leenstra is de enige dame van de aflossingsploeg die nog geen individuele medaille behaalde.

Omdat Leenstra nu ook rijdt krijgt ze bij een eventuele medaille voor Nederland nu ook een medaille. Als ze niet in acte komt zou dat niet het geval zijn. Bij de heren lijkt dat wel het geval. Jorrit Bergsma is bij de mannen niet opgesteld in de kwartfinale en halve finale en lijkt ook in de finale niet opgesteld worden.

Leenstra maakt al jaren deel uit van de aflossingsploeg. Vorig jaar maakte ze nog deel uit van de ploeg die wereldkampioen werd in Sotsji.