Sang-Hwa Lee heeft voldaan aan de hoge verwachtingen en heeft de eerste vijfhonderd meter gewonnen tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. De verschillen zijn echter niet bijzonder groot en alles lijkt nog mogelijk.

Lee reed een tijd van 37,42 en verbrak daarmee het baanrecord. Het verschil met de nummer twee Fatkulina is maar vijftien hondersten. Alles lijkt dus nog mogelijk. Hong Zhang met 37,58 en Heather Richardson in 37,73 staan respectievelijk derde en vierde. Margot Boer reed een sterke tijd met 37,77 en staat na de eerste race vijfde. De verschillen zijn echter niet bijzonder groot en het podium is zeker binnen bereik.

Voor de dweil reed Hong Zhang een opmerkelijke rit tegen Lobysheva. Lobysheva was duidelijk vals, dat vond de scheidsrechter ook, maar omdat diezelfde scheidsrechter geen fluitje kon vinden kon de rit toch doorgang vinden. Zhang was op het oog niet te vroeg weg en reed een opmerkelijk snelle tijd met 37,58.

Laurine van Riessen wist in de vijftiende rit niet te verrassen. Van Riessen liet een tijd noteren van 38,64 en zal willen proberen in de tweede omloop te verbeteren. De Nederlandse staat momenteel op de veertiende plaats, net voor Van Beek

Voor de dweil kwamen Lotte van Beek en Marrit Leenstra in actie. Lotte van Beek reed een goede race en finishte in 38,67. Marrit Leenstra toonde zich minder tevreden in haar reactie na de finish met een tijd van 39,03. Voor beide dames uit de ploeg van Corendon geldt de vijfhonderd meter als opwarming voor de middenafstanden.