Pekka Koskela heeft de eerste 500 meter van het seizoen in World Cup verband op zijn naam geschreven. Bij de dames pakte Sang-Hwa Lee haar tweede overwinning van het weekend.

In een spannende strijd trok de Fin Koskela aan het langste eind. In een tidj van 34,96 was hij de Oostenrijker Arthur Was nipt de baas. Was noteerde een tijd van 34,98. Jan Smeekens werd in een tijd van 35,07 knap derde. Smeekens noteerde dezelfde tijd als Tae-Bum Mo, maar bleek in duizendste van seconden nipt sneller.

In een tijd van 35,09 werd Michel Mulder zesde, voor hem iets tegenvallend na de twee 34’ers van vorig weekend tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Hein Otterspeer werd na een zeer sterke ronde zevende met 35,10. Ronald Mulder werd dertiende, Kjeld Nuis finishte als vijftiende.

Bij de dames was het wederom Sang-Hwa Lee. Lee noteerde een tijd van 37,92 en was wederom de Amerikaanse Heather Richardson de baas. Jenny Wolf reed zich naar de derde plaats.

De Nederlandse dames deden het beter dan gisteren. Margot Boer werd met 38,48 vandaag zesde en was daarmee de beste Nederlandse. Laurine van Riessen, Thijsje Oenema, Marrit Leenstra en Anice Das werde respectievelijk elfde, twaalfde, veertiende en achttiende.